University of Twente Student Theses

Login

Verbeter project Bekistingproces : Casestudy met Lean6sigma naar productieve manuren op het project: "Sporen in Den Bosch‟

Floor, D.T. (2013) Verbeter project Bekistingproces : Casestudy met Lean6sigma naar productieve manuren op het project: "Sporen in Den Bosch‟.

[img] PDF
2MB
Abstract:Het rapport bevat een casestudy naar productieve manuren binnen het bekistingproces op het project: „Sporen in den Bosch‟. Het project betreft het verbeteren van een knelpunt in het spoorwegennet. Binnen het project zijn vier timmerploegen van Heijmans betrokken, die grotendeels actief zijn binnen het zogenaamde bekistingproces. In de casestudy wordt onderzocht hoe productief deze timmerlieden kunnen werken en tegen welke problemen ze aanlopen. „Productief‟ is gedefinieerd als de uren dat de timmerlieden noodzakelijke en/of waardetoevoegende handelingen verrichten. De casestudy wordt uitgevoerd met behulp van de eerste 3 stappen van de lean6sigma methodiek. Het rapport is onderdeel van een verbeterproject en heeft als doel: “Het aandragen van inzichten aan Heijmans in bewerkingstijden in het bekistingproces en de productiviteit binnen het proces, door een analyse van een bouwproject te maken met behulp van de Lean6sigmastappen: Define, Measure en Analyse over procestijden en door verklarende meningen van betrokken personen.”
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/66112
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page