University of Twente Student Theses

Login

Beleidsdoorlichting’ : een nieuw instrument voor het evalueren van beleid en een advies voor de toepassing ervan voor de handelspolitiek : een onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken ter afsluiting van de Bacheloropleiding Bestuurskunde

Oosterhaven, Marjan (2006) Beleidsdoorlichting’ : een nieuw instrument voor het evalueren van beleid en een advies voor de toepassing ervan voor de handelspolitiek : een onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken ter afsluiting van de Bacheloropleiding Bestuurskunde.

[img] PDF
802kB
Abstract:Een beleidsdoorlichting is een ex-post evaluatie-instrument dat voor het eerst binnen de Rijksoverheid zal worden toegepast in 2006. Hoewel het ministerie van Financiën vrij duidelijk heeft omschreven welke vragen beantwoord dienen te worden in een beleidsdoorlichting, blijkt in de praktijk dat er binnen de verschillende ministeries nog nauwelijks met het concept beleidsdoorlichting is gewerkt, waardoor het voor de beleidsmedewerkers erg moeilijk is om een goed beeld te vormen van wat er precies als resultaat wordt verwacht. Gezien dit feit en de programmering van een beleidsdoorlichting van de handelspolitiek in oktober 2006, is dit onderzoek gedaan. In het onderzoek wordt antwoord gegeven op de vraag wat een beleidsdoorlichting is en hoe de beleidsdoorlichting van de handelspolitiek kan worden aangepakt.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/664
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page