University of Twente Student Theses

Login

Ondersteuning van samenwerken : het leereffect van een training in communicatieve vaardigheden voorafgaand aan een CSCL-tekentaak

Meijer-van der Veen, Elly (2014) Ondersteuning van samenwerken : het leereffect van een training in communicatieve vaardigheden voorafgaand aan een CSCL-tekentaak.

[img] PDF
820kB
Abstract:en belangrijk onderdeel van een effectieve samenwerking is een kwalitatief goede dialoog. De benodigde communicatievaardigheden zijn bij jonge leerlingen vaak niet aanwezig. Ondersteuning van de samenwerking en met name de communicatie tussen leerlingen is dan ook noodzakelijk. In dit onderzoek wordt daarom het effect van een samenwerkingstraining voorafgaand aan de samenwerkingstaak onderzocht. In een experimentele setting hebben leerlingen in tweetallen een digitale tekening gemaakt waarbij een deel wel een samenwerkingstraining volgde en een deel niet. Het bleek dat de dialogen van de ondersteunde tweetallen kwalitatief beter waren dan die van de niet ondersteunde tweetallen. Dit had echter geen effect op de leerresultaten. Verdere ontwikkeling van de training is daarom wenselijk.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:81 education, teaching
Programme:Educational Science and Technology MSc (60023)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/66670
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page