University of Twente Student Theses

Login

Een crosssectioneele studie over de relatie van impliciete en expliciete metingen van de compensatory health belief en de potentieele rol van geslacht, dieet en foodawareness

Teixeira, L. (2015) Een crosssectioneele studie over de relatie van impliciete en expliciete metingen van de compensatory health belief en de potentieele rol van geslacht, dieet en foodawareness.

[img] PDF
957kB
Abstract:De Compensatory Health Beliefs is een theorie waarin mensen de opvattingen hebben, dat ze ongezond gezondheidsgedrag door gezond gezondheidsgedrag kunnen compenserenKnäuper et al., 2004). Onderzoek toont echter aan dat de CHB’s de gezondheid op lange termijn kunnen hinderen (Kaklamanou et al., 2013; Knäuper et al., 2004). Het doel van deze studie is het exploreren of CHB’s ook impliciet kunnen worden gemeten en de potentiële rol van geslacht, het volgen of niet volgen van een dieet en de foodawareness. Een crossectionele studie is uitgevoerd met 53 respondenten. De resultaten laten zien, dat de impliciete metingen van de CHB’s geen voorspellende waarde hebben op de expliciete metingen van de CHB’s. Verder is gevonden, dat dieet en geslacht in interactie samenhangen met de impliciete meting van de CHB’s en ook voor foodawareness zijn effecten gevonden op onderdelen van de impliciete meting van de CHB’s. Voor de expliciete meting van de CHB’s zijn effecten van dieet en foodawareness op zowel CHBelief als ook CHBehavior en een effect van geslacht op CHBehavior gevonden.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology BSc (56604)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/66897
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page