University of Twente Student Theses

Login

e-Vita diabetes : de gebruiksvriendelijkheid en persuasiviteit van e-Vita diabetes, geëvalueerd door potentiële (toekomstige) gebruikers

Schlaman, K.J.T. (2015) e-Vita diabetes : de gebruiksvriendelijkheid en persuasiviteit van e-Vita diabetes, geëvalueerd door potentiële (toekomstige) gebruikers.

[img] PDF
1MB
Abstract:Het aantal patiënten met diabetes mellitus type 2 (T2DM) en de daarbij behorende zorgvraag nemen in de toekomst sterk toe. eHealth-toepassingen zoals een ‘Personal Health Record’ (PHR) kunnen de zorgvraag en het zelfmanagement van patiënten ondersteunen. Met een PHR kunnen patiënten hun eigen gezondheidsinformatie bekijken, beheren en delen. e-Vita diabetes is een voorbeeld van een PHR. Dit onderzoek heeft als doel het evalueren van e-Vita diabetes ter bevordering van de gebruiksvriendelijkheid en persuasiviteit. Aan dit onderzoek hebben in totaal acht potentiële (toekomstige) gebruikers deelgenomen. Voor het evalueren van de gebruiksvriendelijkheid is er gebruik gemaakt van een (semi-) gestructureerd interview en een usability test. De persuasiviteit is aan de hand van de Perceived Persuasiveness Questionnaire (PPQ) geëvalueerd. Bij de evaluatie is naar voren gekomen dat de gebruikers e-Vita diabetes niet gebruiksvriendelijk vinden. Met name de onduidelijke navigatie binnen e-Vita diabetes en de niet correct werkende buttons zorgen ervoor dat e-Vita diabetes als niet gebruiksvriendelijk is geëvalueerd. Wel werd e-Vita diabetes door de gebruikers als persuasief ervaren. De ervaren persuasiviteit kan worden geoptimaliseerd door de gebruiksvriendelijkheid te verhogen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology BSc (56604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/67010
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page