University of Twente Student Theses

Login

Betrouwbaarheid van in- en exclusie bij traumaregistratie in ziekenhuizen : onderzoek naar de traumaregistratie op de spoedeisende hulp

Vos, J.J. (2015) Betrouwbaarheid van in- en exclusie bij traumaregistratie in ziekenhuizen : onderzoek naar de traumaregistratie op de spoedeisende hulp.

[img] PDF
655kB
Abstract:Achtergrond: Om de traumazorg in Nederland te verbeteren worden per ziekenhuis de gegevens van traumapatiënten bijgehouden. Deze gegevens staan in een landelijke database, en zijn nuttig voor beleidsbeslissingen, onderzoek en kwaliteitsbewaking. Doel: Inzicht krijgen in de betrouwbaarheid van de traumaregistratie en achterhalen of de in- en exclusiecriteria juist worden gehanteerd. Methode: Van twee ziekenhuizen zijn van een periode van één maand de gegevens van alle patiënten die zijn behandeld op de spoedeisende hulp opgevraagd. Een beoordelaar met kennis van de criteria voor traumaregistratie heeft de patiënten gelabeld als traumapatiënt of geen traumapatiënt. Deze gegevens zijn vergeleken met de landelijke database. Resultaten: In december 2013 zijn bij ziekenhuis A 1193 patiënten behandeld op de SEH, waarvan 84 patiënten voldeden aan de criteria voor traumaregistratie. Van deze 84 patiënten stonden er 36 in de landelijke database. Één patiënt stond in de landelijke database, zonder te voldoen aan de criteria. In ziekenhuis B zijn in deze periode 980 patiënten behandeld, waarvan er 65 als traumapatiënt zijn beoordeeld. In de landelijke registratie waren 4 patiënten onterecht geïncludeerd en 4 patiënten onterecht geëxcludeerd.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:44 medicine
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/67036
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page