University of Twente Student Theses

Login

Echte meerwaarde voor de inwoners van Apeldoorn : een kwantitatieve en kwalitatieve evaluatie omtrent het gebruik van de aanbestedingsmethode EMVI bij asfaltprojecten binnen het ingenieursbureau van de gemeente Apeldoorn

Smits, J.M. (2015) Echte meerwaarde voor de inwoners van Apeldoorn : een kwantitatieve en kwalitatieve evaluatie omtrent het gebruik van de aanbestedingsmethode EMVI bij asfaltprojecten binnen het ingenieursbureau van de gemeente Apeldoorn.

[img] PDF
11MB
Abstract:Dit onderzoek bestaat uit een kwalitatief en kwantitatief proces- en effectevaluatie onderzoek naar het aanbestedingsbeleid m.b.t. EMVI binnen het ingenieursbureau (IB) van de gemeente Apeldoorn. In de periode tussen januari 2013 en december 2014 is er 443.000 euro extra uitgegeven aan kwaliteit d.m.v. de aanbestegingsmethode eMBI bij asfaltprojecten. Dit extra geld is geld van de belastingbetaler uit de gemeente Apeldoorn. Het doel van dit onderzoek is om te bepalen of dit extra geld op een zorgvuldige manier is uitgegeven aan kwaliteit en dat de gemeente hiermee verantwoording kan afleggen richting de belastingbetalers uit de gemeente Apeldoorn. De hoofdvraag van dit onderzoek is als volgt geformuleerd: Wordt er tijdens het inkoopproces van asfaltprojecten binnen de gemeente Apeldoorn op een zorgvuldige wijze extra geld uitgegeven aan kwaliteit m.b.v. de aanbestedingsmethode EMVI en hebben de gebruikte criteria geleid tot meerwaarde voor de belanghebbenden?
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/67570
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page