University of Twente Student Theses

Login

Ondersteuning van burgerinitiatieven: een onderzoek naar de invloed van geboden ondersteuning op het procesverloop en succes van burgerinitiatieven.

Heideman, I.C.M. (2015) Ondersteuning van burgerinitiatieven: een onderzoek naar de invloed van geboden ondersteuning op het procesverloop en succes van burgerinitiatieven.

[img] PDF
1MB
Abstract:De onderzoeksvraag die centraal heeft gestaan tijdens deze bacheloropdracht luidt: "Welke invloed heeft de geboden ondersteuning gehad op het procesverloop en het succes in de ogen van de initiatiefnemers van burgerinitiatieven met betrekking tot de aanleg van een glasvezelnet in het buitengebied in de gemeenten Winterswijk, Ede en Putten in de periode 2011-2015?" Om deze onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden zijn drie lopende burgerinitiatieven naar de aanleg van een glasvezelnet, uit de gemeenten Winterswijk, Ede en Putten onderzocht. Hiervoor zijn hoofdzakelijk interviews afgenomen met de initiatiefnemers en betrokkenen vanuit de betreffende gemeenten. De analyse en vergelijking van de verkregen data heeft vervolgens plaatsgevonden aan de hand van het ACTIE-model, zoals geformuleerd door Denters, Tonkens, Verhoeven en Bakker (2013). Uit dit onderzoek volgt dat geboden ondersteuning een positieve invloed heeft op het procesverloop en succes van burgerinitiatieven omdat deze ondersteuning bepaalde 'hobbels' wegneemt en de initiatiefnemers beter in staat worden gesteld om verder te gaan met de uitvoering van hun initiatief.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/67600
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page