University of Twente Student Theses

Login

Welzijn Nieuwe Stijl in de decentralisatie van de jeugdzorg : een onderzoek naar de impact op het dagelijks werk van professionals

Middelesch, J.W. (2015) Welzijn Nieuwe Stijl in de decentralisatie van de jeugdzorg : een onderzoek naar de impact op het dagelijks werk van professionals.

[img] PDF
1MB
Abstract:In 2010 werd het programma ‘Welzijn Nieuwe Stijl’ gestart, met als doel de participatie en zelfredzaamheid van burgers te vergroten. De transformatie van de jeugdhulp is met de invoering van dit programma al ingezet en wordt verder ingevuld met de decentralisatie van de jeugdzorg per 1 januari 2015. Het is echter de vraag of deze decentralisatie op Welzijn Nieuwe Stijl aansluit, of dat professionals in de jeugdzorg hun werkwijze grondig moeten herzien. Aan de hand van literatuur is in beeld gebracht hoe professionals invulling kunnen geven aan Welzijn Nieuwe Stijl. Om de huidige manier van werken inzichtelijk te maken zijn interviews met professionals afgenomen. Het is vooral opvallend dat de professionals in de interviews aangeven niet zozeer anders te werken, maar dat juist de samenwerking sinds de decentralisatie een groot voordeel is. Professionals zijn enthousiast over de nieuwe manier van werken, maar ervaren ook nog veel problemen. Uit het onderzoek blijkt echter dat, ondanks deze problemen, de decentralisatie van de jeugdzorg aansluit bij het programma Welzijn Nieuwe Stijl en professionals (nog) meer de kans geeft volgens de bakens van dat programma te werken.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:70 social sciences in general, 71 sociology, 88 social and public administration
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/67674
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page