University of Twente Student Theses

Login

In conflict met de gemeente : een onderzoek naar de verhouding tussen de gemeente Hengelo en haar burgers bij langdurige juridische conflicten

Everlo, H. (2015) In conflict met de gemeente : een onderzoek naar de verhouding tussen de gemeente Hengelo en haar burgers bij langdurige juridische conflicten.

[img] PDF
582kB
Abstract:De onderzoeksvraag die centraal staat is: “Hoe is de verhouding tussen de gemeente Hengelo en haar burgers bij langdurige juridische conflicten?” Het onderzoek is gebaseerd op de theorie van Gastelaars (1997) die verschillende typen dienstverlenende organisaties onderscheid, de ‘Media Richness Theorie’ van Daft en Lengel (1986) die aangeeft of een communicatiekanaal past bij de situatie waarin het gebruikt wordt en het 7-i model van Giebels (2006) waarmee we de conflictgevoeligheid van langdurige juridische conflicten tussen de gemeente Hengelo en burgers analyseren. Om de hoofdvraag te kunnen beantwoorden zijn er open interviews afgenomen bij zowel burgers als betrokken medewerkers van de Gemeente Hengelo. De conclusie van het onderzoek is dat, bij de onderzochte langdurige juridische conflicten, de relatie tussen burger en overheid zich kenmerkt door negatieve interdependentie, een onevenwichtige machtsbalans en conflictasymmetrie, waarbij de gekozen interfaces de kansen op een conflict vergroten.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Management Society and Technology BSc (56654)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/67966
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page