University of Twente Student Theses

Login

E-Health als onderdeel van blended behandeling in de geestelijke gezondheidszorg: ervaringen van cliënten met een demo-omgeving van Karify

Koslowski, Lena (2015) E-Health als onderdeel van blended behandeling in de geestelijke gezondheidszorg: ervaringen van cliënten met een demo-omgeving van Karify.

[img] PDF
648kB
Abstract:Tegenwoordig bestaat in Nederland de behoefte binnen de geestelijke gezondheidszorg bij minder tijd een betere zorg aan te bieden. Een mogelijkheid om dit te bereiken is het gebruik van eHealth interventies. Vooral een integratie van online interventies en face to face gesprekken, ook blended behandeling genoemd, is effectief gebleken. Het doel van deze kwalitatieve studie is te onderzoeken welke eisen cliënten aan deze behandeling hebben. Voor de studie werd gebruik gemaakt van het eHelath programma Karify, dat in toekomst bij GGNet in Zevenaar als onderdeel van een soortgelijke behandeling gebruikt zou worden. Het onderzoek werd met cliënten van GGNet in Zevenaar uitgevoerd. Tijdens het onderzoek maakten de cliënten ten eerste kennis met een demo-omgeving van het programma, vervolgens werd en semigestructureerd interview gebruikt om de cliënten over hun ervaringen te bevragen. Uit de analyse van de interviews bleek dat Karify als waardevol onderdeel van een behandeling werd ervaren. De cliënten gaven aan het te willen gebruiken onder de voorwaarden dat er meer uitleg wordt gegeven. Verder werd duidelijk dat de cliënten een extrinsieke motivatie van het programma, in vorm van persuasieve elementen,verwachtten. Verder werd aan de therapeut de verantwoordelijkheid voor een voldoende integratie van het programma en de gesprekken toegekend.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology BSc (56604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/68390
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page