University of Twente Student Theses

Login

Compartimenteren: meer toekomst? : onderzoek naar de effecten van compartimentering op de grensvlakken van het Markermeer en IJmeer

Weeink, W.H.A. (2008) Compartimenteren: meer toekomst? : onderzoek naar de effecten van compartimentering op de grensvlakken van het Markermeer en IJmeer.

[img] PDF
1MB
[img] PDF
114kB
Abstract:In dit rapport worden de effecten van compartimentering van en het invoeren van een ander peilregime op de grensvlakken van het Markermeer beschreven. Onder compartimentering wordt een nieuwe dijk tussen Flevoland en Noord-Holland bedoeld, die het Markermeer en IJmeer in twee losse compartimenten splitst. In deze compartimenten bestaat de mogelijkheid om verschillende peilregimes in te voeren. Doelstelling: Uit de verschillende problemen rondom het Markermeer en IJmeer is de doelstelling van dit onderzoek geformuleerd: • Inzicht te krijgen in effecten van een mogelijke compartimentering van het Markermeer op de verschillende (ruimtelijke) functies binnen de twee nieuwe meren. • Het in kaart brengen van de effecten en gevolgen van het toepassen van een ander (natuurlijker) peilbeheer op de grensvlakken. Kort samenvattend kan worden gezegd dat compartimentering van het Markermeer en IJmeer een goede mogelijkheid biedt tot het kansrijk ontwikkelen van het gehele IJsselmeergebied met aandacht voor al de aanwezige en beoogde functies. Er wordt hier dus niet alleen gekeken naar de invulling van blauwe, watergerelateerde functies. Compartimentering biedt ook mogelijkheden voor groene, rode en grijze functies.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/68641
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page