University of Twente Student Theses

Login

Leestalenten laten excelleren in het primair onderwijs : een theoretisch raamwerk ten grondslag van een systematisch review van het onderzoek naar talentontwikkeling op het gebied van lezen in het primair onderwijs

Janse, R. (2015) Leestalenten laten excelleren in het primair onderwijs : een theoretisch raamwerk ten grondslag van een systematisch review van het onderzoek naar talentontwikkeling op het gebied van lezen in het primair onderwijs.

[img] PDF
817kB
Abstract:n deze reviewstudie is onderzocht in welke mate er empirische studies zijn uitgevoerd naar het bevorderen van leesprestaties van getalenteerde lezers en of deze studies concrete aanwijzingen hebben opgeleverd voor het bevorderen van leestalent in het primair onderwijs. De onderzoeksmethode is een systematisch review, gebaseerd op het stappenplan van Petticrew en Roberts (2006). Uit de bevindingen blijkt dat er nog weinig empirische studies naar het bevorderen van leestalent zijn uitgevoerd. De SEM-R interventie is het meest voorkomend en recent uitgevoerd met positieve resultaten. Dit maakt SEM-R een veelbelovende interventie, maar verder onderzoek is nog vereist.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:81 education, teaching
Programme:Educational Science BSc (56613)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/68755
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page