University of Twente Student Theses

Login

Verkenning capaciteitsuitbreiding Europaweg/Liemersweg en Energieweg : voor een goede bereikbaarheid van Doetinchem in 2020

Weperen, S. van (2009) Verkenning capaciteitsuitbreiding Europaweg/Liemersweg en Energieweg : voor een goede bereikbaarheid van Doetinchem in 2020.

[img] PDF
1MB
[img] PDF
1MB
Abstract:In deze verkenning staat de bereikbaarheid van Doetinchem via de wegen Europaweg, Liemersweg en Energieweg centraal. Doetinchem is een centrumplaats voor een groot deel van de Achterhoek. een goede bereikbaarheid van Doetinchem is daardoor voor zowel Doetinchem als voor de omliggende plaatsen belangrijk. De Europaweg is een belangrijke weg voor de bereikbaarheid, deze verbindt Doetinchem met de A18. Daarnaast vormt de Europaweg samen met de Liemersweg en de Energieweg een noord-zuid route vanaf de snelweg naar plaatsen ten noorden van Doetinchem. Er is in dit onderzoek gekeken naar problemen die op deze wegen zullen ontstaan in 2020 en vervolgens welke oplossingen er mogelijk zijn om er voor te zorgen dat Doetinchem via deze wegen goed bereikbaar blijft. Op deze wegen zullen volgens een prognose met een model in 2020 grote problemen ontstaan met de afwikkeling van het verkeer. Niet de capaciteiten van de wegvakken zijn het probleem, maar een tekort aan capaciteiten op de kruispunten van de Europaweg. Op het kruispunt met de toerit naar de A18 naar Arnhem, het kruispunt van de Liemersweg met de Europaweg en op alle vier tussenliggende kruispunten zullen problemen ontstaan. De wachtrijen voor deze kruispunten kunnen oplopen tot 400 meter door hoge verzadigingsgraden en/of grote cyclustijden. In de avondspits kan het daardoor voorkomen dat het verkeer op een heel groot deel van de Europaweg tussen de snelweg en de Liemersweg stil komt te staan. De bereikbaarheid van Doetinchem via deze wegen zal daardoor verslechteren.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/68771
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page