University of Twente Student Theses

Login

Inzicht in goederenstromen en voorraadbeheer : onderzoek naar efficient voorraadbeheer bij VolkerRail Services te Deventer

Aarns, F. (2009) Inzicht in goederenstromen en voorraadbeheer : onderzoek naar efficient voorraadbeheer bij VolkerRail Services te Deventer.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:Het onderzoek heeft als doel de voorraad te verlagen waarbij de betrouwbaarheid van leveren behouden blijft, door onderzoek te doen naar de juiste samenstelling (noodzakelijkheid) en kapitaalbeslag (aantal euro’s) van de voorraad. In het onderzoek staat de onderzoeksvraag “Op welke wijze kan de voorraadgrootte, met de focus op het werkkapitaal, structureel naar beneden worden gebracht waarbij de betrouwbaarheid van leveren behouden blijft?” centraal. Het onderzoek is op gesplitst in twee delen, te weten een analyse voorraadbeheer en een voorraadanalyse. Het voorraadbeheer is onderzocht aan de hand van een achttal interviews en een procesanalyse. Bij de uitgevoerde voorraadanalyse is gekeken naar het kapitaalbeslag van de voorraad en het afnamepatroon (de omloopsnelheid van artikelen).
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/68825
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page