University of Twente Student Theses

Login

De invloed van sociale interactie en ervaren autonomie op de relatie tussen het nieuwe werken en arbeidstevredenheid.

Begeman, M.C. (2015) De invloed van sociale interactie en ervaren autonomie op de relatie tussen het nieuwe werken en arbeidstevredenheid.

[img] PDF
361kB
Abstract:HNW is in dit onderzoek in verband gebracht met attitude, autonomie, sociale interactie en arbeidstevredenheid. In de eerste studie werd een vragenlijst afgenomen onder 65 medewerkers. Positieve relaties werden gevonden tussen het hebben van een positief gevoel tegenover HNW en de mate van tijdonafhankelijk werken. Eenzelfde verband is gevonden voor thuiswerken. In studie 1 is niet gevonden dat de mate van HNW samenhangt met arbeidstevredenheid. Tussen ervaren autonomie en arbeidstevredenheid werd echter wel een positieve samenhang gevonden. In een tweede studie is van 11 medewerkers gedurende een werkweek data verzameld met behulp van sociometers en een dagelijkse vragenlijst. In studie 2 is wel een positieve samenhang gevonden tussen HNW en arbeidstevredenheid. Verder hangt de mate van fysieke nabijheid van collega's positief samen met arbeidstevredenheid, en hangt een toename van spreektijd negatief samen met arbeidstevredenheid. De relatie tussen HNW en arbeidstevredenheid werd niet versterkt door sociale interactie.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:43 environmental science, 70 social sciences in general, 77 psychology, 85 business administration, organizational science
Programme:Psychology MSc (66604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/68839
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page