University of Twente Student Theses

Login

Project de Zilverparkkade als investering : onderzoek naar de knelpunten in het bouwproces van de Zilverparkkade, fase twee

Graaf, L. de (2008) Project de Zilverparkkade als investering : onderzoek naar de knelpunten in het bouwproces van de Zilverparkkade, fase twee.

[img] PDF
1MB
Abstract:Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Ter Steege Bouw Rijssen. Doordat zij op het project “De Zilverparkkade” een verlies heeft gemaakt van ruim €900.000,- rees de vraag waar dit verlies vandaan komt. Daartoe is voor dit onderzoek de volgende hoofdvraag opgesteld: Hoe komt het dat het project “Zilverparkkade, fase twee” is afgesloten met een negatief resultaat? Om antwoord te geven op deze hoofdvraag zijn een drietal vragen geformuleerd. Deze zijn: 1. Wat zijn de knelpunten in het bouwproces van Zilverparkkade, fase twee? 2. Wat zijn de belangrijke knelpunten in het bouwproces van Zilverparkkade, fase twee? 3. Hoe zit elk knelpunt in elkaar, kijkende naar de processen die hiertoe geleid hebben? Om deze vragen te beantwoorden is een case study op gezet. Middels een case study kan namelijk een diepgaand inzicht worden verkregen in de wijze waarop bepaalde processen zich in de praktijk voltrekken, aldus Verschuren en Doorewaard (2005). Tijdens de case study is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van triangulatie (Yin, 1984). Dit komt in dit onderzoek tot uiting in methodetriangulatie en bronnentriangulatie. Eerstgenoemde wordt in dit onderzoek gebruikt door zowel face-to-face interviews af te nemen met betrokkenen en daarnaast informatie te halen uit de beschikbare documentatie. In dit geval verslagen en notulen van projectteam-, werk- en bouwvergaderingen. De bronnentriangulatie komt tot uiting door beide projectleiders, werkvoorbereiders en de uitvoerder allen te interviewen over dezelfde kostenoverschrijdingen. Hierdoor wordt de subjectiviteit van de geïnterviewden zoveel mogelijk geneutraliseerd.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/68870
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page