University of Twente Student Theses

Login

De werkwijze van politie tijdens uitgaansnachten: een onderzoek naar factoren die van invloed zijn op het politieoptreden

Eendebak, W.A. (2015) De werkwijze van politie tijdens uitgaansnachten: een onderzoek naar factoren die van invloed zijn op het politieoptreden.

[img] PDF
1MB
Abstract:Dit onderzoek gaat over het verloop van het contact tijdens uitgaansnachten tussen publiek en politieagenten. Ook wordt er gekeken naar mogelijke verklarende factoren van dit verloop van het contact zoals etnische achtergrond en grootte van de groep. Het verloop van het contact wordt beschreven aan de hand van vier politiestijlen: instrumenteel, communicatief, ordehandhavend-repressief en niet ordehandhavend-repressief. Uit het onderzoek blijkt dat de communicatieve stijl vaak tijdens het eerste contact wordt gebruikt en dat de instrumentele stijl bij kleine incidenten wordt gebruikt. Het gebruik van de ordehandhavende-repressieve stijl is situatie afhankelijk. De politie past haar stijl vooral aan als gevolg van de reactie van het publiek en de grootte van de groep. Een verband tussen politiestijl en etnische achtergrond is niet gevonden.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Management Society and Technology BSc (56654)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/69025
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page