University of Twente Student Theses

Login

Overzichtelijke IT Incidenten: Optimalisatie van het IT Incident Management binnen URENCO Nederland B.V. met behulp van Enterprise Architecturen.

Koot, Martijn (2016) Overzichtelijke IT Incidenten: Optimalisatie van het IT Incident Management binnen URENCO Nederland B.V. met behulp van Enterprise Architecturen.

[img] PDF
4MB
Abstract:Dit onderzoek is gericht op het efficiënter en effectiever afhandelen van IT incidenten binnen de logistieke activiteiten van URENCO Nederland B.V.. Alhoewel de essentiële procedures aanwezig zijn en voldoen aan de wettelijke eisen, blijkt dat de integratie van de verschillende documenten en de samenwerking tussen actoren geoptimaliseerd kan worden. Het kernprobleem ligt bij het gebrek aan een gezamenlijke modellering van de bedrijfsprocessen, applicaties en IT infrastructuur. Daarom wordt het opstellen van Enterprise Architecturen centraal binnen de probleemanalyse gesteld met de volgende kenmerken: (1) het achterhalen van technieken en voordelen omschreven in de wetenschappelijke literatuur; (2) de modellering van de informatievoorziening binnen de logistieke activiteiten en (3) het identificeren van inconsistenties en redundanties binnen IT Incident Management. De problemen blijken van organisatorische aard te zijn en grotendeels ontstaan bij het opstellen van de procedures binnen het IT Risk Management. De aanbevelingen bestaan uit (1) de implementatie van een horizontale organisatiestructuur binnen het IT Risk Management; (2) de integratie van het IT Risk Management met het Enterprise Architecture Management; (3) een centrale opslag van de ontwikkelde procedures en (4) een eenduidig IT Incident Management proces met een centraal registratiesysteem.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
URENCO Nederland B.V., Almelo, Nederland
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:54 computer science, 85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/69047
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page