University of Twente Student Theses

Login

Democratische Verankering in de Nederlandse Veiligheidsregio's Een onderzoek naar de democratische verankering van het verlengd lokaal bestuur van intergemeentelijke samenwerkingsverbanden in Nederland

Bekhuis, K. (2016) Democratische Verankering in de Nederlandse Veiligheidsregio's Een onderzoek naar de democratische verankering van het verlengd lokaal bestuur van intergemeentelijke samenwerkingsverbanden in Nederland.

[img] PDF
2MB
Abstract:In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties doen Prof. Dr. B. Denters en Dr. P.J. Klok onderzoek naar de effectiviteit en legitimiteit van intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. “Omdat het belang van regionale bestuursvormen door een groot aantal ontwikkelingen toeneemt, wenst het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) het debat hierover te ondersteunen met wetenschappelijk onderzoek naar het feitelijk functioneren van regionale besturen” (Boogers et.al. 2015). Omdat het belang van regionale bestuursvormen steeds verder toe neemt wil men hier meer inzicht in verkrijgen. In dat kader is dit onderzoek opgesteld, waarbij de focus ligt op de Nederlandse Veiligheidsregio’s. Het doel van dit onderzoek is om de democratische verankering binnen de Nederlandse Veiligheidsregio’s te beschrijven en om vervolgens aanbevelingen te kunnen doen omtrent deze democratische verankering.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/69361
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page