University of Twente Student Theses

Login

Geef om de omgeving: een onderzoek naar de integratie van omgevingsmanagement (LLVC-plannen) en bouwstrategie in de binnenstedelijke bouw

Vliet, J. van (2009) Geef om de omgeving: een onderzoek naar de integratie van omgevingsmanagement (LLVC-plannen) en bouwstrategie in de binnenstedelijke bouw.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:"Geef om de omgeving”: een uitspraak die de laatste tijd steeds vaker te horen is, ook in de civieltechnische wereld. Rondom projecten gaat namelijk steeds meer aandacht uit naar de omgeving, deze aandacht voor de omgeving kan samengevat worden onder de term omgevingsmanagement. Dit rapport gaat in op de situatie in Amsterdam waar omgevingsmanagement sinds 2001 wordt ingevuld door het BLVC-plan. BLVC staat voor bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie. Wanneer een project op een complexe binnenstedelijke locatie plaatsvindt en/ of vooraf gezegd kan worden dat het project veel overlast voor de omgeving met zich meebrengt dient een BLVC-plan opgesteld te worden. De opdrachtgever, Witteveen+Bos, komt veel in aanraking met BLVC-plannen maar ondervindt problemen bij het koppelen van de BLVC-plannen aan de huidige werkwijze. De hoofdvraag van het rapport is daarom als volgt: Hoe moet Witteveen+Bos BLVC-plannen integreren met de bouwstrategie?
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/69411
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page