University of Twente Student Theses

Login

Procesmapping in bouwprocessen: Ontwikkeling van een model voor “mapping” van stakeholders en activiteiten in de opstartfase van het bouwproces.

Morssinkhof, G.P. (2007) Procesmapping in bouwprocessen: Ontwikkeling van een model voor “mapping” van stakeholders en activiteiten in de opstartfase van het bouwproces.

[img] PDF
3MB
Abstract:Vanwege de hedendaagse overschrijdingen in tijd en kosten van uiteenlopende bouwprojecten is de vraag ontstaan hoe deze factoren beter zijn te beheersen. Hierbij valt een verschuiving waar te nemen van productmanagement naar procesmanagement. In dit procesmanagement ligt er meer nadruk op de projectorganisatie, informatievoorziening, kwaliteit en risicobeheersing in plaats van enkel sturing op tijd en kosten. De rode draad binnen procesmanagement is de samenwerking tussen de deelnemers en de stakeholders van het bouwproject. Dit onderzoek gaat dan ook in op de betrokkenheid van verschillende stakeholders bij de opstartfase van bouwprojecten. Als doel is gesteld om met behulp van een model inzichtelijk te maken op welk moment bepaalde stakeholders betrokken zouden moeten worden bij een bouwproject.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Insights International
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/700
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page