University of Twente Student Theses

Login

Leven naar je waarden : een onderzoek naar het effect op waardegericht leven en welbevinden en de gebruikerservaringen van de interventie 'Geluk en zo'

Groenewold, R.M. (2016) Leven naar je waarden : een onderzoek naar het effect op waardegericht leven en welbevinden en de gebruikerservaringen van de interventie 'Geluk en zo'.

[img] PDF
1MB
Abstract:In dit onderzoek is het effect is van een kortdurende interventie gebaseerd op Acceptance & Commitment Therapy op het waardegericht leven en welbevinden van de deelnemers onderzocht. Gebruikerservaringen zijn onderzocht om verbeteringen van de interventie te exploreren. Negentien respondenten hebben deelgenomen aan de interventie ‘Geluk en zo’. Zowel voor als na de deelname hebben de respondenten twee vragenlijsten ingevuld. Paired sample t-tests van de verschilscores zijn uitgevoerd om het effect van de interventie op waardegericht leven en welbevinden te bepalen. Door middel van een Pearson correlatie is het verband tussen de effecten van waardegericht leven en welbevinden onderzocht. Na afloop van de interventie is een interview afgenomen om de perceived ease of use van de deelnemers te bepalen. De interventie toont een positieve invloed op het welbevinden van deelnemers. Er is geen significant verschil in waardegericht leven aangetoond. Er is een redelijk verband aangetoond tussen het waardegericht leven en het welbevinden. De ervaringen van respondenten waren overwegend positief. Wel waren er problemen met de beschrijving van een aantal opdrachten en de gebruikte terminologie. Er is een significante invloed gevonden van de interventie op het welbevinden van deelnemers. Ook is een redelijk tot sterke relatie tussen het waardegericht leven en welbevinden gevonden. Na analyse van de gebruikerservaringen zijn een aantal praktische aanbevelingen geformuleerd om de interventie in de toekomst te verbeteren.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology BSc (56604)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/70068
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page