University of Twente Student Theses

Login

De indirecte relatie tussen extraversie en teameffectiviteit en de indirecte relatie tussen extraversie en teameffectiviteit bemiddeld door het aantal spreekbeurten.

Gerritsen, E.W.F. (2016) De indirecte relatie tussen extraversie en teameffectiviteit en de indirecte relatie tussen extraversie en teameffectiviteit bemiddeld door het aantal spreekbeurten.

[img] PDF
556kB
Abstract:Binnen het onderzoek wordt er gekeken naar de directe relatie tussen extraversie en teameffectiviteit als de indirecte relatie tussen extraversie en teameffectiviteit die wordt bemiddeld door het aantal spreekbeurten. Binnen extraversie is een onderscheid gemaakt in de gemiddelde mate van teamextraversie en de variatie van extraversie binnen een team. De totale dataset bestond uit 274 deelnemers verdeeld over 55 teams die een escaperoom gingen spelen. Tijdens het spelen van de escaperoom is het aantal spreekbeurten van de deelnemers geregistreerd door middel van een sociometric badge. Uit de meervoudige lineaire regressieanalyse blijkt dat zowel de gemiddelde mate van extraversie als de variatie van extraversie geen directe en indirecte relatie heeft met teameffectiviteit. Wel blijkt dat er een relatie is tussen het aantal spreekbeurten en teameffectiviteit. Hierbij neemt het aantal spreekbeurten van een team toe wanneer de mate van groepseffectiviteit afneemt. Geconcludeerd kan worden dat er een relatie bestaat tussen de afname van effectiviteit van een team en een toename van het aantal spreekbeurten binnen een team is. Deze bevindingen kunnen hierbij interessant zijn voor zowel zelfstandige teams als teams binnen het bedrijfsleven. Dit omdat wanneer deze investeren in de communicatie binnen het team de effectiviteit van het team kan toeneemt.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology BSc (56604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/70078
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page