University of Twente Student Theses

Login

Kwalitatief onderzoek naar determinanten rondom het gebruik van telemedicine diensten bij behandelaren in Roessingh centrum voor revalidatie

Lankheet, M.H.T. and Weersel, S. van (2016) Kwalitatief onderzoek naar determinanten rondom het gebruik van telemedicine diensten bij behandelaren in Roessingh centrum voor revalidatie.

[img] PDF
1MB
Abstract:Roessingh centrum voor revalidatie werkt sinds september 2015 met Telerevalidatie.nl, een telemedicine dienst waarmee behandelaren patiënten in hun thuissituatie kunnen ondersteunen in hun fysieke en mentale herstel. Ondanks de voordelen van deze telemedicine dienst, maken niet alle behandelaren gebruik van het portaal. Door middel van interviews zijn de determinanten in kaart gebracht die behandelaren beïnvloeden in het in gebruik nemen van Telerevalidatie.nl, waarbij gebruikers en niet-gebruikers van de telemedicine dienst met elkaar vergeleken zijn. Uit de interviews bleek dat binnen Roessingh centrum voor revalidatie de omstandigheden kan optimaliseren om het gebruik van Telerevalidatie.nl te stimuleren. De organisatie zou duidelijker moeten zijn tegen de behandelaren over de doelstellingen van Telerevalidatie.nl, dit neemt vragen en onzekerheden weg. Daarnaast moet er extra aandacht worden besteed aan behandelaren die eerder een negatieve ervaring hebben gehad met telemedicine diensten, zij hebben een negatieve houding tegenover Telerevalidatie.nl. Ook kan de organisatie extra scholing aanbieden, waardoor het gebruik van Telerevalidatie.nl vergemakkelijkt wordt. In de organisatie lijkt er sprake te zijn van een positieve sociale invloed, met name vanuit de eRevalidatie projectgroep. Deze projectgroep zou kunnen helpen met het uitvoeren van bovenstaande verbeterpunten en het stimuleren van collega's.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Roessingh centrum voor revalidatie, Enschede, Nederland
Rousing Research & Development, Enschede, Nederland
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:44 medicine
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/70323
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page