University of Twente Student Theses

Login

Het gebruik van anatomische 3D-modellen in het consult : een kwalitatief onderzoek naar de intentie tot gebruik van het anatomisch 3D-model vanuit het oogpunt van de zorgprofessional binnen het Antoni van Leeuwenhoek

Severijn, T.E. (2016) Het gebruik van anatomische 3D-modellen in het consult : een kwalitatief onderzoek naar de intentie tot gebruik van het anatomisch 3D-model vanuit het oogpunt van de zorgprofessional binnen het Antoni van Leeuwenhoek.

[img] PDF
1MB
Abstract:De zorgprofessional-patiënt communicatie verloopt nog niet optimaal, zeker niet bij een levensbedreigende ziekte als kanker waar angst en onzekerheid een grote rol spelen en de informatiebehoefte van de patiënt hoog is. Een anatomisch 3D-model kan ondersteuning bieden in deze communicatie. De diagnose en behandeling kunnen met behulp van een anatomisch 3D-model beter uitgelegd worden. Er is echter nog weinig bekend over de inzet van anatomische 3D-modellen om de communicatie tussen zorgprofessional en patiënt te verbeteren. In dit onderzoek zal met behulp van het Technology Acceptance Model gekeken worden naar het perspectief van de zorgprofessional op het gebruik van anatomische 3D-modellen tijdens het consult. Dit wordt gedaan door middel van het houden van semi-gestructureerde interviews met 6 zorgprofessionals binnen het AVL. Het blijkt dat zorgprofessionals positief zijn over het gebruik van het anatomisch 3D-model in het consult, omdat het meer inzicht biedt voor de patiënt en de patiënt de gegeven informatie beter zal onthouden. Er werd echter ook benoemd dat het patiënten kan afschrikken en dat niet iedere patiënt behoefte heeft aan informatie. De zorgprofessionals wilden het anatomisch 3D-model gebruiken tijdens het consult, mits het gebruik gemakkelijk is, het model eenvoudig is en voorzien van duidelijke kleuren.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam, Nederland
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:70 social sciences in general, 81 education, teaching
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/70371
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page