University of Twente Student Theses

Login

Effectiviteit van de vervolgbehandeling van jichtpatiënten bij de reumatoloog en huisarts : een retrospectief cohortonderzoek op de afdeling reumatologie van Ziekenhuisgroep Twente

Bos, E.M. and Laan, N.A. van der and Zinger, N.D. (2016) Effectiviteit van de vervolgbehandeling van jichtpatiënten bij de reumatoloog en huisarts : een retrospectief cohortonderzoek op de afdeling reumatologie van Ziekenhuisgroep Twente.

[img] PDF
1MB
Abstract:Jichtpatiënten met recidiefaanvallen krijgen een behandeling met urinezuurverlagende medicatie om een recidief te voorkomen. Deze medicatie wordt in principe levenslang voorgeschreven en patiënten dienen minimaal eens per jaar op controle te komen bij hun behandelaar. Nadat de patiënt door de reumatoloog goed is ingesteld op deze urinezuurverlagende therapie, wordt een deel van de patiënten overgenomen door de huisarts voor de verdere behandeling van jicht en blijft het andere deel onder controle bij de reumatoloog. Het aantal patiënten dat wordt terugverwezen naar de huisarts lijkt te variëren tussen de reumatologen. Ondanks het gebruik van de medicatie krijgen jichtpatiënten soms toch nog een recidiefaanval. Met een retrospectief cohortonderzoek is de effectiviteit van de vervolgbehandeling bij de reumatoloog met de vervolgbehandeling bij de huisarts vergeleken, waarbij informatie is verkregen uit EPD gegevens en een vragenlijst die werd verzonden naar jichtpatiënten.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:01 general works, 44 medicine, 70 social sciences in general
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/70385
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page