University of Twente Student Theses

Login

De maatschappijwetenschappelijke vaardigheden getoetst : een onderzoek naar de denkvaardigheden die in de centrale examens van de pilot maatschappijwetenschappen zijn getoetst.

Spijkers, Michelle (2015) De maatschappijwetenschappelijke vaardigheden getoetst : een onderzoek naar de denkvaardigheden die in de centrale examens van de pilot maatschappijwetenschappen zijn getoetst.

[img] PDF
2MB
Abstract:In augustus 2017 zal een compleet vernieuwd examenprogramma Maatschappijwetenschappen landelijk worden ingevoerd. Belangrijke vernieuwingen zijn het gebruik van verschillende denkvaardigheden, de invoering van de concept-context benadering en het aanbrengen van een kwalitatief verschil tussen havo en vwo. In aanloop op de landelijke invoering is in 2010 een pilot van start gegaan, waarin het nieuwe examenprogramma in de praktijk wordt beproefd en getoetst. In opdracht van Cito heb ik de centrale eindexamens, die in het kader van de pilot zijn afgenomen, geanalyseerd. Centraal stond hierbij de vraag in hoeverre de verschillende denkvaardigheden in de centrale eindexamens zijn getoetst en in hoeverre de concept-context benadering in de eindexamens tot uidrukking is gekomen. Tevens is het aangebrachte verschil tussen havo en vwo in kaart gebracht.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:81 education, teaching
Programme:Science Education and Communication MSc (60708)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/70456
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page