University of Twente Student Theses

Login

eHealth in de (ggz) praktijk : een inventarisatie van eHealth voorkeuren en mogelijkheden binnen de geestelijke gezondheidszorg

Zijlstra, D.N. (2016) eHealth in de (ggz) praktijk : een inventarisatie van eHealth voorkeuren en mogelijkheden binnen de geestelijke gezondheidszorg.

[img] PDF
1MB
Abstract:De geestelijke gezondheidzorg (GGZ) staat al geruime tijd onder druk door bezuinigingen. Vanuit de sector is hierdoor een vraag ontstaan naar kwalitatief goede maar goedkopere zorgoplossingen. Uit onderzoek is hierdoor eHealth naar voren gekomen. Het doel van het onderzoek was om vast te stellen welke vormen van eHealth technologieën het beste aansluiten op de context van GGZON, een geestelijke gezondheidsinstelling in Oldenzaal die zich vooral bezighoudt met de gespecialiseerde ggz. Binnen het onderzoek is gebruik gemaakt van de CeHRes roadmap. Uit de contextual inquiry kwam als eerste naar voren dat zorgverzekeraars nog geen concrete eisen stellen aan het gebruik van eHealth binnen GGZ-instellingen. Daarnaast viel op dat veel instellingen binnen de zorgcontext van GGZON op dit moment al gebruik maken van Minddistrict. Als laatste zijn er negen verschillende eHealth platformen beoordeeld op hun aanbod, communicatiemogelijkheden en kosten. Volgens de medewerkers zal eHealth het meeste toevoegen aan het bestaande zorgproces wanneer het wordt ingezet in de vorm van een online platform dat de mogelijkheden biedt tot communicatie en het versturen van vragenlijsten en digitale huiswerkopdrachten waarbij directe feedback mogelijk is. Aan de hand van de verzamelde data is ervoor gekozen GGZON aan te raden een bestaand eHealth platform te implementeren.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology MSc (66604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/70489
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page