University of Twente Student Theses

Login

Langste afstand per trein binnen een dag: Wat is de maximale afstand die in 24 uur per spoor in Nederland is af te leggen?

Putten, L.A. van der (2016) Langste afstand per trein binnen een dag: Wat is de maximale afstand die in 24 uur per spoor in Nederland is af te leggen?

[img] PDF
1MB
Abstract:Dit verslag baseert zich op de onderzoeksvraag “Wat is de maximale afstand die in een beperkte tijdspanne per spoor in Nederland is af te leggen?”, in het bijzonder binnen 24 uur. Er wordt een graaf opgesteld waarin alleen de overstapstations zijn opgenomen en dus niet alle kleine tussenstations. De lijnen in de graaf stellen de spoorlijnen voor en hebben elk twee componenten, namelijk de afstand in kilometers en de afstand in tijd. De afgelegde afstand, verstreken tijd, afgelegde route en het huidige punt zullen in een toestand worden bevat en deze toestanden zullen door middel van het Breadth-First Search-algoritme worden doorzocht. Binnen dit algoritme worden de toestanden gefilterd op basis van twee parameters, namelijk de maximale snelheid van een trein en een vooraf vastgestelde streefafstand. Toestanden die in de resterende tijd de streefafstand niet meer kunnen halen, worden uit de toestandenverzameling gehaald. Verder worden er enkele aannames gedaan om de grootte en complexiteit van het model te beperken.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:EEMCS: Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science
Subject:31 mathematics
Programme:Applied Mathematics BSc (56965)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/70610
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page