University of Twente Student Theses

Login

Het Ideale Managementteam van een Beursgenoteerde Vastgoedorganisatie Een onderzoek naar de kenmerken en prestaties van managementteams bij beursgenoteerde vastgoedorganisaties.

Wolff, Wim de (2016) Het Ideale Managementteam van een Beursgenoteerde Vastgoedorganisatie Een onderzoek naar de kenmerken en prestaties van managementteams bij beursgenoteerde vastgoedorganisaties.

[img] PDF
1MB
Abstract:“Het Ideale Managementteam van een Beursgenoteerde Vastgoedorganisatie” is onderzocht. Hierin is bepaald welke type managementteam de hoogste rendementen gekoppeld aan de laagste risico’s behaalt binnen beursgenoteerde vastgoedorganisaties. Deze verhouding tussen de hoogste rendementen en de laagste risico’s is uitgedrukt in één afhankelijke variabele, de Sharpe ratio. De onafhankelijke variabelen leeftijd, ervaring en diversiteit spelen een belangrijke rol in het bepalen van het ideale managementteam. De samenhang tussen deze variabelen en de Sharpe ratio is onderzocht door middel van een kwantitatief dataonderzoek. De data van 72 Europese vastgoedgerelateerde organisaties zijn verzameld. De eigenschappen van het managementteam en de invloed van de controlevariabelen op de Sharpe ratio is getoetst met behulp van een multipele regressieanalyse. Resulterend in de volgende conclusies: Als het managementteam langer werkzaam is binnen een organisatie, is de Sharpe ratio van die organisatie hoger. Ook is de Sharpe ratio beter bij een hoger percentage vrouwen in het managementteam. Uit de controlevariabelen blijkt dat de onderzochte organisaties die niet de euro als munt hanteren significant beter presteren dan de andere onderzochte organisaties.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
ING Group, The Hague, Netherlands
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:83 economics
Programme:Business Administration MSc (60644)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/70752
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page