University of Twente Student Theses

Login

Efficiënter voorraadbeheer bij Pierik Techniek : een hogere beschikbaarheid van onderdelen door gebruikmaking van een beslisboom

Voorwinden, D.L. (2016) Efficiënter voorraadbeheer bij Pierik Techniek : een hogere beschikbaarheid van onderdelen door gebruikmaking van een beslisboom.

[img] PDF
1MB
Abstract:Pierik Techniek is een technische groothandel en gespecialiseerd in hydraulieksystemen. Het is een relatief jong bedrijf en doordat het bedrijf groeit, zijn er meer werknemers in dienst dan de jaren ervoor en komen er meer orders binnen dan voorheen. Dit zorgt ervoor dat verschillende processen inefficiënt verlopen, wat resulteert in een verminderde delivery performance richting de klant. Dit wil zeggen dat producten niet altijd (op tijd) geleverd kunnen worden. Binnen Pierik Techniek worden producten ingekocht op basis van gevoel en ervaring. Door de groei van het bedrijf zal het voorraadbeheer complexer worden en is deze methode niet op lange termijn haalbaar. Met het oog op de toekomst is het belangrijk dat Pierik Techniek geholpen wordt aan een standaardproces voor het bepalen van bestelpunten en bestelgroottes van producten. Om deze reden is ervoor gekozen een beslisboom op te stellen waarmee per product de optimale bestelmethodiek gekozen kan worden. Met behulp van deze beslisboom kunnen de bestelpunten en bestelgroottes van producten bepaald worden. De optimale bestelmethodiek wil zeggen dat de gemiddelde voorraad minimaal is en er voldaan wordt aan een bepaald servicelevel. De hoofdvraag die in dit onderzoek centraal staat is: ‘Hoe kan Pierik Techniek door gebruikmaking van een beslisboom bepalen wanneer er welke hoeveelheid besteld moet worden van een product, om zo te kunnen voldoen aan het beoogde servicelevel?’ Onder het servicelevel verstaan we de maximale kans dat er tijdens een bestelcyclus geen tekort optreedt. In dit onderzoek wordt er een aanbeveling gedaan aan de hand van literatuur voor dit servicelevel, maar dit kan later bij worden gesteld door Pierik Techniek.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Pierik Techniek, Enschede, Netherlands
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/71073
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page