University of Twente Student Theses

Login

Kenmerken van online begeleiding : Onderzoek naar de kenmerken van online begeleiding en de mate van tevredenheid van de deelnemers van de interventie “Hou vast voor elkaar”

Salita, R.C (2016) Kenmerken van online begeleiding : Onderzoek naar de kenmerken van online begeleiding en de mate van tevredenheid van de deelnemers van de interventie “Hou vast voor elkaar”.

[img] PDF
1MB
Abstract:Vanwege de vele voordelen van web-based interventies zoals lagere kosten en een groter bereik, worden deze interventies steeds vaker in de gezondheidszorg toegepast. Tot nu toe heeft onderzoek naar de effectiviteit van de interventies zich voornamelijk gericht op therapietrouw vanwege het hoge percentage deelnemers dat vroegtijdig stopt. Dat laat echter niet zien hoe de deelnemers de web-based interventies ervaren. Het huidige onderzoek richt zich daarom op de kenmerken van e-mailbegeleiding en de mate van tevredenheid van de deelnemers over de interventie en de begeleiding. Het onderzoek betreft een inhoudsanalyse van de e-mailberichten van 18 random gekozen deelnemers en hun begeleiders van de interventie “Hou vast voor elkaar”. Door middel van de inhoudsanalyse zijn er twee codeerschema’s tot stand gekomen op basis van 25 gecodeerde e-mailberichten. Daaruit zijn 31 uitingen van de begeleiders en 24 uitingen van de deelnemers gedefinieerd die onderverdeeld zijn in drie communicatieniveaus: inhoud, procedure en relatie.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology MSc (66604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/71137
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page