University of Twente Student Theses

Login

Ontwerp aanlandplek voor Achmea : Het ontwerpen van een aanlandplek voor de een vestiging van Achmea, namens Ahrend en Stevens BV.

Westmijze, F. (2009) Ontwerp aanlandplek voor Achmea : Het ontwerpen van een aanlandplek voor de een vestiging van Achmea, namens Ahrend en Stevens BV.

[img] PDF
7MB
Abstract:Deze opdracht is ontstaan nadat Achmea heeft aangegeven een receptiebalie nodig te hebben voor een vestiging in Utrecht. Deze opdracht is bij twee bedrijven uitgevoerd. Ahrend, gespecialiseerd in projectinrichting, en Stevens, een interieur en projectbouwer. Het plan van aanpak van deze opdracht was heel strak neergezet. Tijdens het ontwerpen is er losgelaten van deze basis en alles zoveel mogelijk intuïtief aangepakt. Toch zijn haast alle onderdelen van het plan van aanpak behandeld. De vormgeving is een belangrijk onderdeel van de opdracht. Hoe kan de gewenste stijl en uitvoering samen met de noodzakelijke functies vertaald worden naar een concreet concept. Dit wordt bekeken op verschillende manieren. Hoe kunnen vormen samengevoegd worden, hoe wordt alles ingedeeld, hoe wordt het uiteindelijk gebruikt door de werknemers, kan het geproduceerd worden, etc. De conceptfase is breed op gezet. Dit komt omdat er geen zekerheden waren over het aangeleverde programma van eisen. Door zoveel mogelijk opties te presenteren samen met onze eigen kijk op het probleem en te kijken welke delen werden gewaardeerd is er meer richting gegeven aan het ontwerp. Op deze manier is toch een ontwerp neergezet waarvan de overtuiging is dat het voldoet aan de wensen. Tijdens de ontwerpfase wordt er niet veel ingegaan op de technische onderbouwing. Het leertraject bij de meubelmaker heeft redelijk los gestaan van het ontwerpen zelf. Alle opgedane kennis is echter wel direct toegepast om tijdens het ontwerpen in de gaten te houden of bedachte vormen en constructies haalbaar zijn. In de uitbreiding worden enkele losstaande projecten behandeld die geholpen hebben in het leerproces om een idee te geven van de benodigde kennis. Dit gaat verder dan alleen het maken van werktekeningen en het kiezen van materialen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:20 art studies
Programme:Industrial Design BSc (56955)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/71884
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page