University of Twente Student Theses

Login

Het ZSM proces: Welke elementen van de ZSM procedure bevorderen en verzwakken de mate van betekenisvolheid van deze vorm van rechtsbedeling in de ogen van de politie?

Zielman, E. (2017) Het ZSM proces: Welke elementen van de ZSM procedure bevorderen en verzwakken de mate van betekenisvolheid van deze vorm van rechtsbedeling in de ogen van de politie?

[img] PDF
882kB
Abstract:In de politiek is veel gesproken over de doorlooptijd binnen de strafrechtketen en vooral de problemen die daarbij aanwezig zijn. Het ZSM proces is ingevoerd met het idee dat dat het een goede manier zou zijn om de doorlooptijden te verbeteren. Zoals elk nieuw ingestelde regel, methode of proces kreeg ook het ZSM proces veel voor- en tegenstanders.De hoofdvraag in dit onderzoek luidt als volgt: Welke elementen van de ZSM procedure bevorderen en verzwakken de mate van betekenisvolheid van deze vorm van rechtsbedeling in de ogen van de politie? Het antwoord op deze vraag is dat zes van tien elementen binnen het ZSM proces in een dermate lage mate aanwezig zijn dat ze mogelijk een verzwakkende invloed hebben op de mate van betekenisvolheid van deze vorm van rechtsbedeling in de ogen van de politie. Twee van de tien elementen hebben dermate hoge mate van aanwezigheid dat ze mogelijk een bevorderende invloed hebben op de mate van betekenisvolheid van deze vorm van rechtsbedeling in de ogen van de politie. Bij twee van de tien elementen waren de antwoorden van de geïnterviewden eigenlijk 50/50 verdeeld waardoor ik geen uitspraak kan doen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/71909
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page