University of Twente Student Theses

Login

Leidinggeven aan het militaire bouwproces : een bouwproces- en een bouwprojectmatife benadering van het bouwproces voor bases in het out of area optreden

Booijink, W.G. (2010) Leidinggeven aan het militaire bouwproces : een bouwproces- en een bouwprojectmatife benadering van het bouwproces voor bases in het out of area optreden.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:Al meer dan vijftien jaar bouwt de genie bases voor de huisvesting van Defensie eenheden in “out of area gebieden”. Ondanks de schat aan ervaring die daarbij inmiddels is opgedaan, blijft het gehele bouwproces (van initiatief tot nazorg) een lastige. Meer in het bijzonder lijkt de aansturing niet optimaal te zijn. De vraag die dan opdoemt is of dit ligt aan de wijze van aansturen of aan de organisatie van het bouwproces zelf. Doel van dit onderzoek is om de problemen, die optreden tijdens de aansturing van het bouwproces van bases, inzichtelijke te maken. Het onderzoek richt zich enerzijds op de procesaansturing tijdens alle bouwfasen en anderzijds op de projectaansturing en commandovoering tijdens de voorbereidings- en uitvoeringsfase van de bouw van bases. Deze doelstelling leidt tot de volgende centrale vraagstelling: Waarom is de aansturing van het bouwproces van bases in out of area niet optimaal (in vergelijking met de civiele bouw) en wat kunnen we doen om de situatie te verbeteren?
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/71965
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page