University of Twente Student Theses

Login

Tactile tags : het ontwerp van een product dat het voor blinden en slechtzienden gemakkelijker maakt kleding te herkennen

Boelens, C. (2011) Tactile tags : het ontwerp van een product dat het voor blinden en slechtzienden gemakkelijker maakt kleding te herkennen.

[img] PDF
23MB
Abstract:In dit bachelorverslag wordt het ontwerpproces beschreven voor een kledingidentificatie product voor blinden en slechtzienden. Dit product is ontworpen voor het bedrijf View-Free, onder begeleiding van ontwerpbureau Boomdesign. Blinden en slechtzienden kunnen kleuren en patronen van hun kleding niet onderscheiden, daarnaast is het combineren van kleding een uitdaging. Systemen in de kledingkast helpen om problemen rondom de kledingkeuze te voorkomen. Toch komt het vaak voor dat het niet duidelijk is welk broek of shirt de blinde in handen heeft. Een onzeker gevoel. Iedereen wil goed de deur uit gaan en zeker het vertrouwen hebben dat je ook daadwerkelijk goed voor de dag komt. Het gebruik van altijd dezelfde setjes kleding en de onzekerheid rondom kledingkeuze moet verholpen worden met het kledingidentificatie product, zodat blinden en slechtzienden altijd zelfstandig kleding kunnen kiezen. In het verslag wordt duidelijk hoe de doelgroep producten identificeert en wat daarbij de beste manier is. Ook worden de moeilijkheden die ontstaan bij het herkennen van kleding opgehelderd en het wordt duidelijk welke kledingfacetten zeker terug moeten komen in het kledingidentificatie product. Als laatste wordt de vraag hoe de verschillende kledingfacetten het beste kunnen worden verwerkt in het kledingidentificatie product, beantwoord. Dit is gedaan aan de hand van de volgende fases.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:20 art studies
Programme:Industrial Design BSc (56955)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/72166
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page