University of Twente Student Theses

Login

De weg naar een efficiënter en effectiever verpakkingsontwerpproces : aanbevelingen voor het ontwikkelen van een toolbox ter verbetering van de samenwerking tussen opdrachtgever en ontwerpbureau

Mooij, S.H. (2012) De weg naar een efficiënter en effectiever verpakkingsontwerpproces : aanbevelingen voor het ontwikkelen van een toolbox ter verbetering van de samenwerking tussen opdrachtgever en ontwerpbureau.

[img] PDF
435kB
Abstract:Dit onderzoek is uitgevoerd voor de leerstoel Packaging, Design & Management aan de Universiteit Twente en valt onder het onderzoeksthema ‘ontwerpmethodes’. In dit onderzoek is bekeken of bij het verpakkingsontwerpproces onbegrip bestaat tussen de marketeer als opdrachtgever van de ontwerpopdracht en de ontwerper van het ontwerpbureau dat de opdracht uitvoert, wat leidt tot een inefficiënt en ineffectief ontwerpproces. Daarmee is het doel van dit onderzoek als volgt geformuleerd: Het doel is om aanbevelingen te formuleren voor het ontwikkelen van een toolbox die tijdens het ontwerpproces van het grafisch- en vormgevingsontwerp van een verpakking kan worden ingezet, teneinde een beter begrip tussen de marketeer en de ontwerper te realiseren waarmee op efficiëntere wijze nog succesvollere ontwerpen voortkomen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:20 art studies
Programme:Industrial Design BSc (56955)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/72176
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page