University of Twente Student Theses

Login

Analyse en optimalisatie van het maaltijdserviceproces

Nab, F. (2017) Analyse en optimalisatie van het maaltijdserviceproces.

[img]
Preview
PDF
2MB
Abstract:Sutfene is een stichting gevestigd in de regio van Zutphen die zorg- en dienstverlening aan ouderen aanbiedt. Dit onderzoek zal zich focussen op de maaltijdservice die de brood- en warme maaltijden voor de cliënten op afdelingen Olypoort, Saltpoort en Vischpoort op locatie de Lunette verzorgd. De aanleiding voor de uitvoering van dit onderzoek was dat het huidige proces zeer arbeidsintensief en foutgevoelig was en dat cliënten daarnaast al ver van tevoren moesten aangeven welke maaltijd zij wilden hebben. Het doel van dit onderzoek is om Sutfene inzicht te geven in het huidige proces en daarnaast verbeteringen aan te dragen, zodat het proces op een efficiëntere manier zal verlopen en er beter op maat kon worden geleverd aan de cliënt. Met behulp van de probleemstelling en het onderzoeksdoel is uiteindelijk de volgende hoofdvraag geformuleerd: hoe kan het huidige maaltijdserviceproces verbeterd worden, zodat er op een efficiëntere manier beter op maat kan worden geleverd aan de cliënt?’ Met behulp van de BPE-methode is op een systematisch manier geprobeerd om het maaltijdserviceproces te innoveren en een antwoord te formuleren voor de hoofdvraag van dit onderzoek. De methode bestaat uit vier aanpakken: innovatie-, analyse-, herontwerp- en migratieaanpak. Voor de laatste drie aanpakken zijn de volgende onderzoeksvragen opgesteld: 1. Hoe kan het huidige maaltijdservice proces in kaart worden gebracht? 2. Hoe ziet het huidige maaltijdservice proces eruit? 3. Welke problemen ervaren stakeholders in het huidige proces? 4. Hoe zal het toekomstige maaltijdservice proces moeten worden ingericht? 5. Hoe kunnen de verbeteringen worden geïmplementeerd in Sutfene?
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Sutfene, Zutphen, Nederland
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:54 computer science, 58 process technology, 85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/72386
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page