University of Twente Student Theses

Login

De ontwikkeling van een analyse-instrument geschikt voor het in kaart brengen van sociale regulatie in groepen die werken aan een kleine probleemoplossingstaak

Hendriks, Liza (2017) De ontwikkeling van een analyse-instrument geschikt voor het in kaart brengen van sociale regulatie in groepen die werken aan een kleine probleemoplossingstaak.

[img] PDF
778kB
Abstract:Het doel van dit onderzoek was om aan de hand van een ontwerpgericht onderzoek een analyse-instrument te ontwikkelen waarmee sociale regulatie in groepen die werken aan een kleine probleemoplossingstaak in kaart kan worden gebracht. Om dit te bewerkstelligen is een literatuuronderzoek uitgevoerd naar sociale regulatie en de processen en subprocessen die in onderzoek naar sociale regulatie worden gebruikt. Op basis van deze bevindingen is een eerste prototype opgesteld van een analyse-instrument. Dit analyse-instrument is toegepast op de data in dit onderzoek. Het prototype is vervolgens verder ontwikkeld en tussentijds uitgetest op de data, totdat er een instrument is ontstaan waarmee alle regulatie in de data geïdentificeerd kan worden. In dit ontwikkelde analyse-instrument staan de sociaal regulatieve processen: plannen, monitoren en evalueren. Ook zijn van deze processen de subprocessen gericht op de taak, het product en de samenwerking opgenomen. Het analyse-instrument met deze subprocessen is vervolgens gebruikt om sterktes en zwaktes van de groepen in de data vast te stellen, om te laten zien dat het analyse-instrument niet enkel sociale regulatie identificeert, maar ook gebruikt kan worden om conclusies te trekken over de sociale regulatie in groepen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:70 social sciences in general
Programme:Educational Science BSc (56613)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/72495
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page