University of Twente Student Theses

Login

Een alarmerend probleem - Het reduceren van valse aritmie alarmen op de Spoedeisende Hulp door het combineren van het elektrocardiogram met het fotoplethysmogram om de patiëntveiligheid te verbeteren

Feiner, S.C. and Riphagen, S. and Hovenier, R. (2017) Een alarmerend probleem - Het reduceren van valse aritmie alarmen op de Spoedeisende Hulp door het combineren van het elektrocardiogram met het fotoplethysmogram om de patiëntveiligheid te verbeteren.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:Het grote aantal valse alarmen op de Spoedeisende Hulp is een groot probleem. De bijbehorende geluiden zorgen voor een luidruchtige omgeving. Door de overvloed aan valse alarmen reageren zorgverleners minder adequaat op ware alarmen, wat de patiëntveiligheid in gevaar brengt. Het doel van dit onderzoek is het vinden van een methode om deze hoeveelheid valse alarmen op de Spoedeisende Hulp te reduceren en zo de patiëntveiligheid te verbeteren. In het onderzoek is allereerst een basis algoritme ontwikkeld, welke het elektrocardiogram combineert met het fotoplethysmogram. Hiermee is gekeken of alarmen voor asystolie, extreme bradycardie, extreme tachycardie, ventrikeltachycardie en ventrikelfibrilleren/-flutter die zijn gegenereerd door het elektrocardiogram kunnen worden onderdrukt met behulp van het fotoplethysmogram. Dit algoritme is vervolgens voor iedere aritmie afzonderlijk geoptimaliseerd. De algoritmes zijn getest op een database van 627 alarmen van de Intensive Care. Het gebruik van de kwaliteit van het fotoplethysmogram al dan niet in combinatie met het bepalen van de hartfrequentie uit het fotoplethysmogram blijkt een veelbelovende methode om het aantal valse alarmen te reduceren.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:44 medicine, 50 technical science in general
Programme:Technical Medicine BSc (50033)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/72552
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page