University of Twente Student Theses

Login

Het behandeleffect van Mindfit bij depressieve cliënten, evenals de invloed hierop van geslacht, ernst van depressie en comorbide angststoornissen

Veen, A van der (2017) Het behandeleffect van Mindfit bij depressieve cliënten, evenals de invloed hierop van geslacht, ernst van depressie en comorbide angststoornissen.

[img] PDF
1MB
Abstract:In dit onderzoek is de behandeleffectiviteit van ‘Mindfit’, een onderdeel van de GGZ-instelling ‘Dimence’, onderzocht bij cliënten met een depressieve stoornis. Gekeken is tevens naar de invloed van het huidige veranderde zorgstelsel op het behandeleffect. Daarnaast is, voor nader inzicht, gekeken naar de invloed op het behandeleffect van enkele determinanten, te weten: geslacht, de ernst van depressie voor aanvang van de behandeling en het lijden aan een comorbide angststoornis. Er zijn gegevens geanalyseerd van 841 cliënten van Mindfit, vanuit een dataset middels de ROM (OQ-45.2). Er was een significante verbetering te zien op de OQ-45.2 na het afronden van de behandeling dan voor het behandeltraject, met een effectgrootte van .998. Verder is geen invloed gevonden van de determinanten geslacht, ernst en comorbide angststoornis op het behandeleffect. De behandeling van Mindfit voor cliënten die lijden aan een depressie lijkt effectief te zijn. De huidige uitkomsten lijken niet te wijzen op een negatieve invloed op het veranderde zorgstelsel. Echter, om hier nader uitspraak over te kunnen doen, is nader onderzoek aanbevolen. Daarnaast lijken de voorspellers geslacht, ernst en comorbide angststoornis geen invloed te hebben op het behandeleffect. Deze uitkomsten komen echter niet overeen met voorgaand onderzoek, opdat vervolgonderzoek is aanbevolen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Mindift
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology BSc (56604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/72849
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page