University of Twente Student Theses

Login

Hemodialyseafdeling 2.0 : kwalitatief en kwantitatief onderzoek naar het aansluiten van de planning op het dagelijks leven van hemodialysepatiënten in het Deventer Ziekenhuis

Antonides, L. and Ooms, L.A. (2017) Hemodialyseafdeling 2.0 : kwalitatief en kwantitatief onderzoek naar het aansluiten van de planning op het dagelijks leven van hemodialysepatiënten in het Deventer Ziekenhuis.

[img] PDF
2MB
Abstract:Patiënten met chronische nierinsufficiëntie moeten een aantal keer per week naar het ziekenhuis komen voor hun behandeling. Dit heeft een grote impact op het leven van de patiënt. Het Deventer Ziekenhuis wil daarom de dialyseplanning zo goed mogelijk laten aansluiten op het leven van de patiënt. Ook is het belangrijk dat de patiënt hierin zelf de regie kan voeren. Hiertoe is zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek uitgevoerd. Zo zijn er naast observaties en literatuuronderzoek, interviews uitgevoerd met dialyseverpleegkundigen en hemodialysepatiënten. Vervolgens is de prestatie van het Deventer Ziekenhuis op hoe op dit moment zelfmanagement wordt aangeboden, gemeten met een vragenlijst. Daarnaast is de vragenlijst gebruikt om de wens van de patiënt wat betreft de planning en zelfmanagement in kaart te brengen. Tenslotte is er een focusgroep gehouden met verpleegkundigen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Deventer Ziekenhuis, Deventer, The Netherlands
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:70 social sciences in general
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/72941
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page