University of Twente Student Theses

Login

De route van een innovatief idee naar het product : een methodiek voor de vliegtuigonderhoudstechnologie bij het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

Kaplan, A.H. (2017) De route van een innovatief idee naar het product : een methodiek voor de vliegtuigonderhoudstechnologie bij het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum.

[img] PDF
2MB
Abstract:De opdracht: Het Nederlands Lucht- Ruimtevaartcentrum (NLR) is dé kennisorganisatie in Nederland op het gebied van de lucht- en ruimtevaart. Met als streven om de luchtvaart veiliger, duurzamer en efficiënter te maken is het een gewilde organisatie voor onderzoeken op nationaal, Europees en wereldniveau. Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum wil haar werkzaamheden uitbreiden naar de vliegtuigonderhoudstechnologie. Vliegtuigen in de luchtvaart verouderen en hebben net als elk ander systeem onderhoud nodig. Het NLR wil haar kansen om te innoveren benutten en onderzoeken waar de mogelijke verbeterpunten liggen. Het NLR heeft al een onderzoek afgerond naar de meest kansrijke technologieën voor vliegtuigonderhoud. Om de totale projectkosten zo laag mogelijk te houden en om de tijd voor een project efficiënt te gebruiken, is het zinvol om een methodiek te ontwikkelen ten behoeve van de realisatie van nieuwe ideeën. Dit onderzoek zal zich erop richten om deze methodiek te ontwerpen voor het proces van een innovatief idee tot aan een product. Dit onderzoek zal de volgende hoofdvraag beantwoorden: o Hoe kan het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum het best innovatieve ideeën met betrekking tot de vliegtuigonderhoudstechnologie realiseren?
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Industrial Engineering and Management BSc (56994)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/72957
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page