University of Twente Student Theses

Login

Onderzoek naar de keuzes van patiënten met een beroerte voor een bepaalde keteningang in de acute zorgketen in Twente en Oost-Achterhoek

Geuzebroek, E.F and Wolsink, F and Koehorst, D.S (2017) Onderzoek naar de keuzes van patiënten met een beroerte voor een bepaalde keteningang in de acute zorgketen in Twente en Oost-Achterhoek.

[img] PDF
2MB
Abstract:Patiënten met een beroerte, Cerebrovasculaire Accident (CVA), dienen zo snel mogelijk de juiste behandeling te krijgen om schade aan de hersenen te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Wanneer een patiënt een beroerte krijgt zijn er vier mogelijke keteningangen (huisarts (HA), huisartsenpost (HAP), spoedeisende hulp (SEH) en meldkamer ambulancezorg (112)). Wanneer de patiënt kiest voor het bellen 112 is de tijd, tussen het inschakelen van medische hulp en de daadwerkelijke behandeling in het ziekenhuis, het kortst. In dit onderzoek is nagegaan welke determinanten een rol spelen bij de motivatie van de keuze voor een keteningang bij patiënten met een beroerte in Twente en Oost-Achterhoek. Het onderzoek is kwantitatief en explorerend van aard en heeft plaatsgevonden in de regio Twente en Oost-achterhoek. Patiënten (n=57) met een verdenking op een beroerte zijn geïncludeerd. Data is verzameld door middel van een vragenlijst, welke eerst door middel van semi-gestructureerde interviews op compleetheid en duidelijkheid is getest. De definitieve versie van de vragenlijst is op de stroke unit van drie verschillende ziekenhuizen uitgezet. In de analyse is de afhankelijke variabele de ‘’keuze voor een bepaalde keteningang’’ (HA, HAP, SEH, 112) en zijn de onafhankelijke variabelen de ‘’verschillende determinanten’’.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Acute Zorg Euregio
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:70 social sciences in general
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/72991
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page