University of Twente Student Theses

Login

Donatiemotivatie en gedrag van de volbloeddonor. Welk effect heeft het oproepsysteem op de motivatie en de participatie van de volbloeddonor?

Buter, E. (2007) Donatiemotivatie en gedrag van de volbloeddonor. Welk effect heeft het oproepsysteem op de motivatie en de participatie van de volbloeddonor?

[img] PDF
682kB
Abstract:Stichting Sanquin Bloedvoorziening (Sanquin) nodigt haar donors op twee manieren uit, namelijk schriftelijk en telefonisch. In 2008 wordt het bloedbankregistratiesysteem Progesa geüpdate naar e-Progesa. De nieuwe versie blijft ingericht om de donors schriftelijk uit te nodigen, met behulp van een oproepkaart. Sanquin vraagt zich af of deze schriftelijke manier van uitnodigen wel effectief is en of het invloed heeft op de motivatie en participatie van de volbloeddonor. In dit onderzoek zijn de twee gebruikte media met elkaar vergeleken en wordt er antwoord gegeven op onderstaande 2 onderzoeksvragen: Welke psychologische determinanten hebben invloed op de intentie van de volbloeddonor om naar een doneerafspraak te komen? Welk effect(en) heeft het oproepsysteem (telefonisch als schriftelijk) op de intentie en het feitelijk gevolg geven aan de uitnodiging?
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Sanquin Bloedbank (Stichting Sanquin Bloedvoorziening)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/740
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page