University of Twente Student Theses

Login

Een case studie van ‘Getting Practical’ binnen de context van de overgang van de derde naar de vierde klas havo en vwo : een case studie binnen NiNa domein A: Vaardigheden

Veltkamp, S.G. (2017) Een case studie van ‘Getting Practical’ binnen de context van de overgang van de derde naar de vierde klas havo en vwo : een case studie binnen NiNa domein A: Vaardigheden.

[img] PDF
3MB
Abstract:Bij de methode Getting Practical worden docenten meegenomen in de theorie achter het doen van effectieve practica en worden binnen een vakgroep samen practica geanalyseerd. Aan de hand van vooronderzoek bij leerlingen en docenten is een vragenlijst opgesteld om het effect van Getting Practical als interventie te meten aan de hand van de vijf niveaus van Guskey. Middels notulen van vakgroepvergaderingen, het vakgroepplan, gesprekken met docenten, de resultaten van de methode Getting Practical en een vragenlijst voor leerlingen is getracht te ontdekken welke niveaus van Guskey aangetoond kunnen worden. De resultaten van dit onderzoek geven aan dat niveau 4 van Guskey ‘Toepassen van nieuwe informatie en vaardigheden van deelnemers in de praktijk’ is bereikt en dat daarmee binnen de vakgroep natuurkunde practica en het verbeteren daarvan een vaste plek hebben veroverd op de agenda van de vakgroep en de voorbereiding van docenten op practica.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:81 education, teaching
Programme:Science Education and Communication MSc (60708)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/74059
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page