University of Twente Student Theses

Login

Functioneren en ziekteverzuim bij politieagenten : Een onderzoek naar Stressoren, Draagkracht en waargenomen Risico’s tijdens de werkzaamheden die een rol spelen bij het Functioneren en Ziekteverzuim van politieagenten in Nederland.

Assen, D.G. (2018) Functioneren en ziekteverzuim bij politieagenten : Een onderzoek naar Stressoren, Draagkracht en waargenomen Risico’s tijdens de werkzaamheden die een rol spelen bij het Functioneren en Ziekteverzuim van politieagenten in Nederland.

[img] PDF
1MB
Abstract:Huidig onderzoek ging na in welke mate verschillende stressfactoren, draagkracht en waargenomen risico’s van politieagenten het functioneren en ziekteverzuim beïnvloedden. Dit werd onderzocht door politieagenten te bevragen over stressoren, draagkracht, waargenomen risico’s tijdens de werkzaamheden, functioneren en ziekteverzuim. Verondersteld werd dat een lage mate van stressoren bijdraagt aan een hoge mate van functioneren en een lage mate van ziekteverzuim. Daarnaast werd verwacht dat een hoge mate van draagkracht en een lage mate van waargenomen risico’s bijdragen aan een hoge mate van functioneren en een lage mate van ziekteverzuim. De verwachtingen werden nagegaan door het afnemen van een online vragenlijst onder een gelegenheidssteekproef van politieagenten in Nederland. De resultaten tonen aan dat hoge self efficacy in stressvolle situaties, taakgerichte self efficacy en sociale steun en lage waargenomen ernst positief bijdragen aan het functioneren van politieagenten. Daarnaast tonen de resultaten aan dat incident stressoren negatief bijdragen aan ziekteverzuim onder politieagenten. Het beleidsadvies werd gegeven om functioneren te stimuleren door middel van interventies op self efficacy. Het beleidsadvies betreffende ziekteverzuim werd gegeven om laag ziekteverzuim te stimuleren door de hoogte van verantwoordelijkheden realistisch te houden, de ervaren controle tijdens het werk hoog te houden en de voorbereiding op werkgerelateerde incidenten goed te begeleiden.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology MSc (66604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/74476
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page