University of Twente Student Theses

Login

Gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek naar mindfulness training voor kinderen met ADHD: effecten op comorbide symptomen en levenskwaliteit

Molenkamp, F.A. (2018) Gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek naar mindfulness training voor kinderen met ADHD: effecten op comorbide symptomen en levenskwaliteit.

[img] PDF
577kB
Abstract:In dit onderzoek werd voor deze mindfulness interventie op korte termijn geen invloed gevonden op levenskwaliteit en comorbide symptomen. Alhoewel er mogelijk een effect van mindfulness op angstig gedrag zou kunnen zijn, maar om hier een uitspraak over te kunnen doen zal dit verder onderzocht moeten worden. In dit onderzoek werd een lage tot medium correlatie gevonden tussen de afname van comorbide symptomen en toename van levenskwaliteit en andersom (r = -0243 – r = -0,517), alleen de afname van ouderrapportage over sociale problemen en de toename van levenskwaliteit heeft een hoge samenhang. Toekomstig onderzoek doet er goed aan om onderzoek te doen naar de primaire symptomen van ADHD en mindfulness, mogelijk heeft mindfulness meer invloed op de primaire symptomen dan op de comorbide symptomen.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology MSc (66604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/75108
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page