University of Twente Student Theses

Login

De implementatie en het gebruik van het eHealth platform Minddistrict door behandelaren in de forensische geestelijke gezondheidszorg

Rienks, K. (2018) De implementatie en het gebruik van het eHealth platform Minddistrict door behandelaren in de forensische geestelijke gezondheidszorg.

[img] PDF
1MB
Abstract:Bij de behandeling van patiënten in de forensische geestelijke gezondheidszorg (FGGZ) is ruimte voor verbetering eHealth kan hieraan bijdragen door aan te sluiten op het idee van patiënt-gecentreerde zorg. Echter blijkt het implementeren van eHealth interventies in de praktijk lastig. Dit is ook het geval bij Minddistrict, een eHealth interventie gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Met name in de FGGZ ontbreekt inzicht in de achterliggende implementatiefactoren. In dit onderzoek is gekeken naar de factoren waar behandelaren tegenaanlopen bij het gebruik van Minddistrict, met een focus op de technologische aspecten en aspecten met betrekking tot de forensische context die hiermee samenhangen. Achttien behandelaren van polikliniek de Tender van Transfore Enschede zijn geïnterviewd met behulp van een semigestructureerd interviewschema. De interviews zijn inductief gecodeerd. Uit het onderzoek kwamen achttien codes naar voren, opgedeeld in behandelaars- technologische- en contextuele factoren. Deze factoren bleken intergerelateerd en deze combinatie zorgt ervoor dat Minddistrict niet bij de behandelaren in het systeem zit. Het toevoegen van een eHealth interventie aan de behandeling is complex, aangezien het een verandering in de rol van de behandelaar met zich meebrengt. De implementatie moet daarom niet enkel bestaan uit het introduceren van de technologie: deze verandering moet gefaciliteerd worden door de context.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology BSc (56604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/75120
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page